Com encarar la tornada a la feina amb la covid-19?Des del 4 de maig i durant els pròxims dies molts de nosaltres haurem de tornar al lloc de feina per anar recuperant, a mesura que sigui possible, la normalitat.
Sortir de casa després de tants dies confinats i estar en contacte amb altra gent és una situació que pot generar certs temors, és normal.

Com serà la vida després del confinament? Quines mesures de protecció hauré de seguir si haig d’anar a la feina? Per resoldre aquests dubtes i informar-vos sobre com gestionar la tornada a la feina de la manera més segura, hem preparat aquest petit recull informatiu amb tot el que et cal saber.

 

Què cal tenir en compte abans de sortir de casa?

En primer lloc, tingues present qualsevol simptomatologia. Si tens tos, febre o dificultat per a respirar, queda’t a casa i comunica-ho al teu metge de capçalera.

Si ets vulnerable per l’edat, tens malalties cròniques o estàs embarassada no hauràs d’anar al lloc de feina sempre que puguis fer teletreball. En cas que no puguis treballar a distància, i no et vulguis exposar al contagi, hauràs de parlar amb el teu metge per tal que faciliti un document oficial acreditant el teu estat de salut.

 

Com t’hauràs de desplaçar fins a la feina?

Si vas en cotxe, extrema les mesures de neteja del vehicle i evita anar acompanyat.

Si et mous amb transport públic, recorda mantenir una distància de seguretat de, com a mínim, 2 metres entre la resta d’usuaris i pensa que l’ús de la mascareta ja és obligatori.

 

Què has de fer a la feina?

Hauràs de planificar i reorganitzar l’espai per tal que entre tots els companys pugueu mantenir la distància interpersonal. L’empresa està obligada a subministrar-vos tots els elements de protecció personal necessaris per vetllar per la neteja i desinfecció de les àrees de treball. És a dir, lleixiu, gel hidroalcohòlic, guants, mocadors d’un sol ús, mascaretes… A més, si es tracta d’un negoci del sector del comerç, s’haurà de limitar l’aforament de l’establiment i complir amb un seguit de normatives.

 

Què cal fer a l’acabar la jornada laboral?

Un cop acabada la jornada laboral es recomana ventilar totes les instal·lacions, netejar i desinfectar les zones de feina amb productes desinfectants.

En el teu cas, un cop et treguis la mascareta i els guants, et recomanem que et rentis les mans amb aigua i sabó durant 60-90 segons.

 

Recomanacions bàsiques per protegir-se i evitar el contagi

  • Compleix totes les mesures de distanciament social i utilitza mascareta i guants.
  • Renta’t sovint les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.
  • Si has d’esternudar o tossir, tapa’t la boca amb el braç.
  • Evita tocar-te la cara.
  • No toquis a ningú. Evita les salutacions físiques.
  • Utilitza només el teu material de treball.
  • I, el més important, si tens símptomes, queda’t a casa i avisa al teu metge de confiança.

 

Aquestes són algunes de les recomanacions bàsiques que hauràs de seguir per encarar la tornada a la feina mentre s’hagi de conviure amb la Covid-19.

Estem segurs que aquesta fase serà transitòria i que, si fem cas a les recomanacions sanitàries de les autoritats competents, tot anirà bé.

 

Fes recompte del material de protecció personal que tens a casa i, digues, què et fa falta?
Nosaltres t’ho proporcionarem!

Com encarar la tornada a la feina amb la covid-19? - Farmàcia Olga Folch
Skip to content

Abrir chat